به گزارش مدرسه زبان و فرهنگ کره؛ امروز خبری در رسانه‌های کره ای مبنی بر «شکنجه و قتل پدر توسط پسرش و نگهداری پدر در یخچال» منتشر شد که واکنش‌زیادی را در جامعه کره در پی داشت. یک شهروند کره‌ای در واکنش به این خبر نوشت: «حتی اگر پدرت را بکشی و در یخچال بگذاری حکم آن فقط نه سال حبس است؟؟؟؟ کشور ما از چه جهنمی ساخته شده‎است؟». با توجه به این مساله در این نوشتار درصدد بررسی برخی از چالش‌های سیستم قضایی کره جنوبی هستیم.

سیستم قضایی کره جنوبی با چالش های متعددی مواجه بوده که توسط محققان و کارشناسان شناسایی و بارها بیان شده است. سیستم فعلی بازبینی قضایی در سال 1987 طی یک فرآیند دموکراتیزاسیون تأسیس شد. یکی از مخاطرات بزرگ و مسائل اصلی عدم استقلال قوه قضائیه کره جنوبی بوده که اغلب تحت تأثیر منافع سیاسی و اقتصادی است[1]. این امر منجر به نگرانی‌هایی در مورد عادلانه و بی‌طرفی سیستم حقوقی شده است، به ویژه در مواردی که افراد یا شرکت‌های بزرگ و برجسته را درگیر می‌کند.

چالش دیگر پیچیدگی سیستم حقوقی است که می‌تواند برای شهروندان عادی دشوار باشد. سیستم حقوقی در کره جنوبی مبتنی بر سیستم قانون مدنی است که با سیستم حقوقی رایج در بسیاری از کشورهای دیگر متفاوت است[2]. این امر می‌تواند درک چارچوب قانونی و رعایت مقررات را برای تمامی شهروندان به ویژه کسب و کارها و سرمایه‌گذاران خارجی چالش برانگیز کند.

علاوه بر این، نگرانی‌هایی در مورد بازداشت‌های غیر قانونی پیش از محاکمه وجود دارد که اغلب در کره جنوبی برای مدت طولانی استفاده می‌شود. این امر به انتقاد از سوی گروه‌های حقوق بشری منجر شده است که استدلال می‌کنند این اقدام حقوق متهمان را نقض کرده و می‌تواند منجر به اعترافات دروغین شود.

همچنین چالش‌هایی در رابطه با آموزش حقوقی در کره جنوبی وجود دارد. این کشور در تلاش است تا سیستم سه ساله دانشکده حقوق به سبک آمریکایی را اتخاذ کند، اما این امر با چالش‌های اقتصادی، فرهنگی و آموزشی مواجه شده است.

یکی از بزرگترین چالش‌ها که می‌تواند به ایرانیان مقیم یا مهاجر مرتبط شود، قوانین مرتبط با «مجرم مهاجر» است. چالش‌های حقوقی و قانونی مهاجران در کره جنوبی پیچیده و چند وجهی است و به همین دلیل گزارش‌های بسیاری مبنی بر سوء استفاده از مهاجران وجود دارد، و قانون مهاجرت جرایمی را تجویز می‌کند که می‌تواند منجر به تلقی یک فرد به عنوان «مجرم مهاجرت[3]»شود.

با وجود اینکه سازمان عفو بین‌الملل در مورد مسائل حقوق بشر در کره جنوبی از جمله تبعیض علیه مهاجران گزارش‌های متعددی داده است، با این حال کشور کره جنوبی با استفاده از پدیده «هالیو» یا «موج کره‌ای» توانسته است چهره خوبی از خود در جهان به نمایش درآورده و گردشگران و مهاجرین زیادی را به خود جذب نماید.

البته در سالهای گذشته فیلم‌ها و سریال‌های بسیاری ساخته شده که مشکلات و چالش‌های قضایی موجود در کره جنوبی را به نمایش گذاشته است. سریال‌هایی مانند «وینچنزو» و «موش بزرگ» از این دسته هستند که در آن یک شخص برای برپایی عدالت قیام می‌کند و البته چون سیستم قضایی فاسد است و قوانین نیز بازدارندگی لازم را ندارد، شخص مجبور است از راه‌های غیرقانونی، مقابله مفسدین قیام کرده و عدالت را اجرا نماید.

 

نویسنده: مهدی منصوری‌خواه

رییس مدرسه زبان و فرهنگ کره

[1] Laurent Mayali and John Yoo, Current Issues In Korean Law, Robbins Collection Publications

[2] WORLD FACT BOOK OF CRIMINAL JUSTICE SYSTEMS, South Korea

[3] immigration offender